設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

查看: 3895|回復: 16

[心得] 今日玩xbox360 玩到成個畫面停左 [複製鏈接]

熱心
370 分
今日同個fd一齊玩xbox360 隻 nba2k7 玩玩下無啦啦 成個畫面停哂  咩反應都冇

跟住我熄機啦 跟住摸下機既後面  嘩熱到唔洗形容     跟住放左佢係度一陣 再開  

開個陣 幾驚有3紅呀......

我部機是halo版既xbox360  

呢件事證明左一樣野= =......

1:xbox360 就算係halo3版本既機= =都係咁鬼熱 散熱係有d問題= =

2:玩xbox360 唔好玩耐過=- -=2粒鐘 = =

3:部機一定要打直放= = 打橫放.......熱到散唔到熱= =

4:之前d傳閒xbox360 咩散熱能力有改善...個d全部廢話= =

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
606 分
你都識講啦,傳聞嘛,唔好咁認真!

熱心
2289 分
是否因為你擺放主機的位置沒多少空間散熱哩?
因2小時便出現停機情況,未必太誇張了吧~~
本人的主機是舊版的首發機,卻重未出現過上述的問題....
熱是熱...但若留有足夠通風空間,應該不會發生上述情況......
樓主還是換換擺位吧....畢竟你擁有的是65nm製程的Halo版主機啊!!
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
1006 分
我昨天打左5個鐘 一d事都無...  打橫放既

熱心
289 分
或者你要講多d周圍既環境比我地聽
先至可以判斷得到係咪真係散熱咁差wor

我部機半年前買, 唔係咩加強散熱版
部機橫放, 放係電腦台入面, 放printer個d位
其實比到佢既空間唔係多, 所以我係機底放多4舊擦膠
再加每次玩都開風扇比佢

最多試過連續開15個鐘
從來無試過三紅, hang機

熱心
370 分
我開住冷氣  部機放係一個木(登)上面   隔離一部雪櫃 部機打橫放

熱心
11543 分

積極表現

回復 6# 的帖子

其實打橫放散熱會比較好,因為打直放時下面係通風口

另外玩玩下Hang 機都唔一定係過熱問題,你最好睇下有冇下次啦

你睇下PS3 都咁熱但都冇咩事,所以覺得熱又唔代表會三紅

講左好多次三紅係冷縮熱漲做成脫焊,係因偷工減料問題引起

我亦都講左幾次,65nm 唔會直接導致唔三紅的

而且到而家為止微軟都冇證實Halo 版真係用左新製程

再講樓主只係hang 機而已,唔洗太緊張的

熱心
266 分
買XBOX EITE囉=))
HALO版又貴-.-

熱心
470 分
我自己部機係8月中先買~橫放~o~
用溫度計~~~睇過n咁多次出氣位同其他地方都唔過~32度
日日玩成5個幾鍾左右(~.~")都冇c~~所以放心la~!

熱心
419 分
:部機一定要打直放....

Not really....
If you put it 打直... then your HDD will easily get DISC READ ERROR and the DVD rom is more likely to be affected by heat. I have had my XBox 360 horizontal since day 1 and have not had a single problem yet (bought in Nov 06)